Saturday, 25 May 2013

 

Jans kæmpe laks fra Stensån

Laks 5 kg og 79 cm


Efter 14 dage ved Stensån i Båstad lakkede det mod slutningen. De første 14 dage havde udover et dejligt blandet vejr også affødt 2 pæne 1,2 kg ørreder, samt mødet med en flot snog. Som traditionens tro kom der 2 fiskekammerater op den sidste dag for at prøve heldet i åen. Så efter et godt morgen måltid gik de 2 kammerater ud for at fiske, mens jeg lige skulle ordne det sidste. Jeg var trods alt ikke så "fiske sulten" efter 14 dages intens fiskeri.

Dansk: Snog - Svensk Orm

Men hvor de startede fra udmundingen, startede jeg i den modsatte ende ved Gropemöllen. Her var jeg så usandsynlig heldig at få et hug efter 10 minutters fiskeri. Til at starte med føltes det som en udmærket fisk, sådan ca. 1-2 kg. Men efterhånden som fighten udspillede sig, og jeg kunne blive ved med at stramme bremsen, måtte det være en noget større fisk end først antaget. Så efter 25 minutters kamp kunne jeg lande en rigtig pæn hun laks på 5 kg og 79 cm med 0,9 kg rogn og en konditionsfaktor på 1.014.

Fisken blev taget på en af vores hjemmelavede spinner i farven rød. Havde dog dagen forinden fået at vide, at spinneren var for lille, og jeg ikke ville få nogen fisk på den. Heldigvis fik en af mine fiskekammerater også en fisk. Den blev dog nænsomt sat ud igen.

No comments: