Tuesday, 23 February 2010

Henriks største havørred


Jørgen og jeg (Henrik) tog en tur til Stensån engang i foråret 2009 og her ser i min hidtil størster havørred, taget i åen torsdag eftermiddag kl. 15.30 på en Mepps 3 spinner. Jeg var startet på Strandstykket og havde senere været omkring i "junglen", den de kalder skoven, men uden resultat. På vej tilbage ville jeg lige slutte af med et par kast på strandstykket igen, da fisken på billedet afslørede sig med et tungt plask 5 meter opstrøms træbroen. Efter andet kast var havørreden kroget og i nettet efter ca. 6 minutter. Den vejede 3,85 kg og var 74 cm lang og dermed en konditionsfaktor på 0.95. Pænt for årstiden, normalt ligger de på 1.00 og i gode tider 1.20.

Hilsen fra
Henrik

31 comments:

Morten Saxnæs said...

Flot havørred! Røg den på grillen med det samme?

Vi fangede engang en mindre en på Øresund - vidste ikke at vi havde bid, så den blev trykket efter kutteren i lang tid.

Emil Spangenberg said...

Hej Henrik,
Sikke en basse af en ørred! FLOT.
Var selv deroppe i 2005 og hev en ca. 3500 g i land i "junglen" Det er et super sted.

Michael said...

Jeg har heller aldrig haft held i junglen - af en eller anden grund virker det næsten meningsløst at prøve igen og igen -
det virker lidt som om det er jagten efter bigfoot. Men jeg vil bare fange den store store krabat!

Henrik, din fiskestang ser avanceret ud. Hvilken type er det?

Tobias V said...

Hej Henrik

Hvor sjovt, jeg har også Mepps 3 spinner! Super fed stang! Og må sige det er en god fangst, du har fået dig, 74 cm er godt nok en del, især når man tænker på tidspunktet - tillykke med det.

En laks på 5,5 kg, er godt nok også meget, er vildt imponeret!

Wendelboe said...

Jeg kan slet ikke lide fisk. Men det er sikkert meget hyggeligt at fange dem.

Peter said...

Mepps 3 Spinner er fremragende, men den slår simpelthen ikke Mepps Aglia sølv/rød Spinner!

Jeg fisker med en D.A.M On-Liner Tele Spin 60 teleskop stang, men har problemer med at få noget på krogen. Henrik, har du tilfældigvis nogle gode råd, du vil dele ud af?

Rosa Laura said...

Min lillebror gik i fiskeklub, da han var teenager. Han kom altid hjem og lugtede af røg(!). Hmm...

Men han lærte at binde fluer!

Michael said...

Jeg synes det er et ualmindelig problematisk indlæg du kommer med Wendelboe.
Først siger du, at du slet ikke kan lide fisk. Dernæst påstår du at det sikkert er hyggeligt at fange dem.
Vil det så sige, at du fisker for at fange, men ikke for at fortære. Sætter du dem ud igen - og fisker du overhovedet.
Har du overhovedet en redningsvest?

PS. Jeg har én til salg her:
http://www.dba.dk/redningsvest--orange-pass/id-66556139/

Morten Saxnæs said...

Synes også at det er problematisk at man kan lide at fiske, men ikke spise fisk. Har mødt mange som Benjamin, som kun gør det for sportens skyld.
Synes at det siger meget om vores samfund, at man smider en kommentar som den han smider. Det er ren mord, kombineret med en forkvaklet brug og smid væk kultur.

Rosa Laura said...

Jeg synes, det er i orden at fange visse arter, også selvom man ikke spiser dem.

Personligt tog jeg indimellem ud og fiske med min bror og min far oppe i ødegården, da jeg var barn. Men de måtte altid sejle mig i land efter en halv time, hvor min tålmodighed slap op. Hver gang jeg fangede en gedde eller en aborre, satte vi den ud igen - med mindre den var stor. Så dræbte min bror eller min far den. Og så grillede vi den på bålet om aftenen.

Gedder og aborre er fx arter, som der er masser af i visse svenske søer. Derfor synes jeg, det er okay for en som ham Wendelboe at fange den slags fisk - også selvom han ikke spiser dem.

Knæk og bræk!

Søren/Marianne/Laurits said...

Hej Henrik og Jørgen,
Jeg er nu mere til trolling. Og til dette års Trolling Master på Bornholm var den største laks på 17 kg. Det er der noget ved! http://www.tv2bornholm.dk/moduler/nyheder/news.asp?id=47921&

Michael said...

Hørt Morten, hørt! Sport er én ting, det er helt fint med mig - men det virker bare som om, at Wendelboe slet ikke kan lide at fiske? Hvorfor er han så her - det er jo forkasteligt.

Jeg forstår godt hvad du mener Rosa Laura - men husk nu på, at dyrene også har en stemme - http://www.dyreneharenstemme.dk/ !!!

Nu kender jeg ikke Wendelboe, men jeg kunne forestille mig, at han er sådan et uhyre, der står på båden eller molen og pirker helt vildt - den slags typer kan jeg altså ikke lide - FY!

Morten Saxnæs said...

Rosa Laura, gedder er næsten uspiselige.

Morten Saxnæs said...

@michael, der bliver generelt pirket for meget i Danmark. I Norge pirker de stort set ikke, medmindre der er tale om isfiskeri. Ellers skulle man ud i nogle ganske korte kast, hvilket er uhensigtsmæssigt.

Tobias V said...

NU MÅ DET STOPPE!!!

I kan sgu da ikke bare fange fisk, uden at spise dem! Dyremordere! I er på grænsen til at være psykopater! Tænk på de stakkel dyr!

Tænk, hvis det var jer der blev fanget med en fiskekrog i munden, og de så bare hev jer op igen. Synes i det er sjovt, HVA?!?

Jeg overvejer kraftigt at anmelde jer til politiet, er helt overbevist om at ikke har fisketegn, hvis i behandler fisk sådan! Og især uden redningsveste! TSK!

Michael said...

SÅ SÅ, rolig nu Tobias V - du skal ikke TSK´e af os andre - lystfiskere - kun af Wendelboe der pirker på fladstrande! Jeg kan snildt forestille mig typen, langt mørkt hår, glad for bodegaer og ikke nævnligt bordfodbold!! ØV
Jeg kan hurtigt finde Wendelboes nummer til dig, hvis det er. Jeg tror jeg på et tidspunkt så ham inde på Arto.dk - så kan jeg finde hans rigtige navn.

PS: Jeg kan godt lide gedder

Morten Saxnæs said...

Tobias du må lige slappe af. Kan godt være at han har trukket sit fisketegn i en automat, men ligefrem at politianmelde ham, er lige i overkanten.
Kom ikke og fortæl mig, at du ikke har ladet dit garn sidde ude i mere end en døgn. Jeg siger bare, at vi alle laver fejl.

Ps. Gedder er skidtfisk og skal ikke spises

Michael said...

Jeg mistænker lidt Tobias V. for at være en betalt blogger, der prøver at få os over til konkurrenten - det kunne i hvert fald godt lyde sådan.

@Morten
Du har helt ret - jeg har ofte kommet til at glemme mit net ude - man kan jo sove over sig - også som garvet fisker.

Kender du ordsproget:
Man skal ikke sove over sig, når man ligger i andre skrubbers net? ;)

Det hele minder mig lidt om dengang, hvor jeg havde købt en fem hestes dieselmotor til min gamle båd - jeg havde sådan glædet mig til at prøvekøre den - ja ganske vist var den gammel, men god. Jeg fik bare aldrig prøvekørt den, fordi da jeg kom ned til båden var den synket. Det var under den store orkan - en værre tid.

Rosa Laura said...

Gedder skal spises som geddefrikadeller. Med remo - hvis man er til den slags

Punktum!

Tobias V said...

SÅ STOPPER I! Jeg finder mig ikke i det!

I har psykopatiske træk alle sammen! Især dig Michael, du kommer med nogle helt ubegrundet og udokumenteret påstande! Det er på grænsen til injurier - jeg har kontaktet min advokat for et videre sagsforløb, og i vil høre fra ham. ALLE SAMMEN!

Wendelboe said...

Kommer du til Sandartfestival 2010, Tobias? For så får du nemlig en røvfuld! Lad være med at være så hellig..! Du spiser jo heller ikke hundehvalpe efter at have slået dem ihjel, vel?

Wendelboe said...
This comment has been removed by the author.
Wendelboe said...

Hej Walter,

Jeg kan også godt lide ABBA og Katie Melua. Det er god fiskemusik!

Wendelboe said...

Hej Rosa,

Kan du så også lide gedefrikadeller? Jeg synes de smager lidt ligesom lammekød. Jeg HADER lammekød. Ad!

Marcus M said...

Jeg synes ærligt talt Tobias V og Wendelboe forpurrer kommentarerne til en ellers udmærket blog - I burde skamme jer med det mudderkasteri og ligegyldighed, I bringer her.

Jeg sidder bare her og stille og roligt følger en ellers ganske interessant blog om lystfiskeri, som jeg også har en stor forkærlighed for. Så jeg synes at det burde være et minimum at man har lyst til at fiske. Det er trods alt det, der ligger i ordet.

Wendelboe, hvis du ikke har lyst til at spise fisk eller lam, så synes jeg du skal tage at pille af herfra.

Tobias V, hold dig for pokker til emnet og lad Wendelboe sejle sin egen sø. Jeg var positivt overrasket over dine første indlæg, men blev hurtigt skuffet med de efterfølgende.

For at vende tilbage til emnet: Konditionsfaktor på 0,95 på denne tid er da trods alt imponerende, jeg har som oftest ligget omkring 0,85 på den her tid. Måske du kunne dele nogle hemmeligheder ud?

Wendelboe said...

Hey Marcus, det er jo bare latterligt! Hvorfor skulle jeg dog ikke kunne være med herinde, bare fordi jeg ikke kan lide lam! Vi er faktisk mange, der synes at det smager af uld, og så skal du da ikke bare tvinge os til at spise det!

Morten Saxnæs said...

Sorry Marcus. Jeg ville egentlig bare høre om havørrden røg på grillen og ville ikke starte en debat om lam og gedder. Men sådan er det med weblogs, der er altid folk som Wendelboe, som skal ødelægge en fornuftig samtale.

Aleksander Soender said...
This comment has been removed by the author.
Marcus M said...

Wendelboe, det var nu mere din åbenlyse mangel på respekt for fiskeriets ædle dyder, der fangede mig.

Og Morten, du har ret, der er desværre altid nogle typer som Wendelboe, der skal ødelægge en god og sober debat.

Wendelboe said...

Min manglende respekt for at grave en orm op, og sætte en stor krog igennem den?

walter-lystfisker said...

Vi lever i et land med demokrati og ytringsfrihed, men det betyder ikke, at man skal svine andre lystfisker til her på min blok. Man bliver ked af det, når personer ikke kan opføre sig ordentligt. Jeg har den opfattelse, at lystfisker kan omgå hinanden på en pæn og sober måde, så det er ikke dem, der skriver grimme indlæg med provokerende bemærkninger her på min blog, men ”fattige” provokatører som ikke har andet at foretage sig.

Så kære lystfisker bliv ved med at skrive jeres kommentarer og stil også gerne spørgsmål, så skal jeg gerne besvare disse, når de er holdt i en lystfiskers tone.

Henriks havørred kom ikke på grillen den dag, da den var for stor til 2 personer.

Henriks fiskestang og for den sags skyld også min, er en 7 fod Beast Master med et Shimano hjul og 0.17 mm, 110 m Fireline.

Vi bruger hjemmelavede spinner, som ligner Mepps 3 spinner. I kan se på min hjemmeside: www.walter-lystfisker.dk hvordan de laves.

Om man spiser sine fangede fisk er en ”smags” sag. Jeg har en god fiskekammerat, som ikke kan lide fisk, men han tager et par stykker med hjem til sin gamle far. Desuden er der også en fiskeform der hedder ”Fang og Udsæt” (Catch and Release). Udføres denne fiskeform med omtanke, synes jeg det er OK. Naturligvis uden modhager på krogen, ellers er det ikke OK.

Er man i en fiskeklub og kommer hjem og lugter af røg, er det naturligvis fordi fiskeklubben har en røgeovn. Se min hjemmeside, hvordan man bygger en røgeovn.

Når man kaster snøren i vandet, ved man ikke, hvad der bider på. Om det er ”ædelfisk” eller ”skidtfisk”, må man selv beslutte. Men lad det være sagt en gang for alle, alle fisk kan spises, det er kun tilberedningen, der gør forskellen. Se min hjemmeside for fiskeopskrifter. Her vil jeg gerne komme med en kommentar: I Sverige får man de bedste geddefrikadeller i røgeriet ved Bolmsö.

Der er ingen fisk, som kan måle sig med en aborre. Fileter den og steg den i smør med et par hvidløg, så høre du englene synge.

Fisk og kød (lam) kan ikke sammenlignes. Det er to forskellige ting, men måske bryder man sig ikke om smagen af de to nævnte ingredienser. Det er kun fordi, man aldrig har fået retten tilberedt på den rigtige måde.

Fortsæt gerne på min blog, men husk en sober tone og ingen mudderkastning.

Knæk og bræk
Jørgen Walter